See supp on ideaalne kui vajad midagi kiiret, maitsvat ja tervislikku. See on soojendav ja vürtsikas – just selline mida nautida jahedatel sügispäevadel.
Supi jaoks on vaja vaid mõnda komponenti. Enamus asju saad omale koju varuda, sest need säilivad kaua ja saad need kapist haarata, kui selleks tuju tuleb. Samuti saad läheneda retseptile loominguliselt – kasutada just neid juurvilju mis sulle meeldib või vähendada/suurendada karri kogust vürtsisuse reguleerimiseks.
Retsept on neljale
Vaja läheb:
1 pakk ükskõik missuguste külmutatud juurviljadega
1 väike pakk riisinuudleid
1 purk kookospiima
1,5 L köögiviljapuljongit
150g tofut, kuubikuteks lõigatud
2 laimist pressitud mahl
2 spl punast karripastat
2 spl oliiviõli
Musti seesamiseemneid
Sojakastet või tamarit/soola
Koriandrit peale raputamiseks
Valmistamine:
Kuumuta õli pannil ja sega sinna sisse karripasta. Kuumuta mõni minut, et karripasta päästaks kõik oma imelised maitsed valla. Vala hulka terve pakk külmutatud (võid ka värskeid kasutada kui nii kiire pole) juurvilju ja sega mõni minut. Vala hulka köögiviljapuljong ning kuumuta keemiseni. Lisa kookospiim ja sega. Kuumuta jälle keemiseni. Lisa riisinuudlid, laimimahl ja maitsesta vajadusel veel soolaga. Kuumuta senikaua kuni nuudlid on valminud. Aseta kaussi ja kaunista seesamiseemnete ja koriandriga.
Katsetasid seda retsepti? Jaga kindlasti ka minuga! Kasuta instagramis #jaanahansman või saada mulle meiliga.